Lidt om os

Kirstin med hunde
af Andy Biggar

Vi har et lille fritidsopdræt af racetypiske langhårede gravhunde som er sunde, omgængelige og racetypiske. Vores familie omfatter min mand Per og jeg selv Kirstin, samt vore 4 langhårede gravhunde.

Vores hunde er først og fremmest familiehunde, fritiden bruges i vid udstrækning på vores hunde, familien og andre hunderelaterede ting.

Siden 1992 har vi haft langhårede gravhunde, boet med dem, trænet dem, stillet dem på prøver, brugt dem på praktisk jagt og på udstillinger. I 1996 erhvervede vi kennelmærke og i 2000 gennemførte jeg Dansk Kennel Klubs opdrætteruddannelse.

Vi bor på Nordbjerg gård som danner den fysiske ramme om Kennel Gribsholt. Nordbjerg er et nedlagt landbrug på Midtsjælland, lige nord for Ringsted tæt på skov og sø. Her er god plads til os og hundene, med en stor indhegnet gårdsplads og en endnu større indhegnet have.

ForsideHus

Sideløbende med alt dette er jeg uddannet instruktør i Dansk Kennel Klub, og har i mange år fungeret som træner, først i DKK regi og siden i DGK. Jeg har de sidste mange år været en fast del af DGK Vestsjællandsudvalget. Træneruddannelsen i DKK har jeg løbende holdt opdateret gennem flere kurser både i og uden for DKK regi.

En langhåret gravhund er da en familiehund? Hvis du spørger mig vil svaret være: ”Den er også en familiehund”, og en rigtig dejlig en af slagsen. Den er en velfungerende familiehund som alle gravhunde er, når den har fået sine behov for selvstændigt arbejde dækket. Det behøver ikke være de store jagt relaterede ting man laver med sin hund for at den bliver glad og velafbalanceret. Et aktivt liv med motion, udfordringer til hjerne og næse er noget af det der skal til for at den føler sig som en hel glad hund.

Men gravhunden vil bestemt ikke protestere, hvis den bliver brugt til det, den er lavet til, nemlig det selvstændige arbejde og helst ude i naturen, hvor alle sanser bliver tilfredsstillet. I tilgift får man mange fantastiske timer og oplevelser sammen med sin hund.

Mussejagt


Jeg håber du vil få fornøjelse af hjemmesiden, og du er naturligvis altid velkommen til at skrive, ringe eller besøge os og få en hundesnak.

Med venlig hilsen
Kirstin