Hatlas kuld 2017

Vi har haft besøg af Sørils Lb-Brusco

De kommende forældre

Vi har haft besøg af Sørils Lb-Brusco. Han boede hos os i 14 dage, hvor han, som du kan se, passede rigtig godt på Hatla. Brusco er en hund med et nysgerrigt, roligt og afbalanceret sind. Han tog rejsen til Danmark i stiv pote, og fandt flere venner på færgeturen. Hjemme i Ringsted fandt han sig hurtigt tilrette i flokken og familien, nærmest som om han havde boet her altid. Tusind tak til Anette Mogen for at vi fik lov til at låne Brusco.

Brusco veg næsten ikke fra sin store kærlighed
Sofahygge

Forældrene i detaljer

Navn: Sørils Lb-Brusco
Født: 19.01.2011
Seneste øjenstatus: 2014 intet påvist
Rygstatus: K2
Opdrætter: Eva Ager-Wick Ellingsen og Rolf Ellingsen
Stamtavle: Brusco’s stamtavle
Prøver:

Sporprøve bevægelig 1. pr
Udstilling: SE N UCH

Ønsker du yderligere oplysninger om Sørils Lb-Brusco kan du kontakte opdrætter Eva Ager-Wick Ellingsen på +47 41321673 eller på soril@online.no eller ejer Anette Mogen Phone +47 45885169 eller på anemo34@hotmail.com

hatla012

Navn:  Gribsholt’s Hatla
Født: 22.07.2012
Seneste øjenstatus: 31.01.2017 intet påvist.
Rygstatus: K2
Opdrætter: Kirstin og Per Sørensen, Kennel Gribsholt
Stamtavle: Hatlas stamtavle
Prøver:
Sporprøve 3 timer 600 m. 1. pr.
Gravprøve 1. pr.
Sporprøve 20 timer 600 meter 1. pr.
Udstilling: Excelent CK plac. 4.

Så er ventetiden endelig ovre. Der er kommet tre fine hvalpe. To tæver og en han.
Her på billedet er de en time gamle og på næste billede er de tre dage gamle.

En time gamle
Tre dage gamle

Hvalpene får farvede halsbånd på, så det bliver lettere at følg hver enkelt hvalp på billederne.

Hvalpene:
Tæve 1 Lilla
Tæve 2 Grøn
Han Blå

En uge gamle

Den første uge er gået over al forventning. Hatla har det fint og trives i rollen som mor, hun passer, plejer og fodrer de små med største omhu. Det ses også på vægtskemaet. Alle tager på ud over hvad man kan forvente. Lige nu sker der ikke så meget andet end at hvalpene spiser, sover og vokser. Hatla tager en tur i haven en gang imellem, men kun ganske kort tid af gangen.

Farverne på hvalpene kommer først på fra 2. uge af, da hvalpene endnu er for små til at passe halsbåndene.

Tæve 1, uge 1

Tæve 2, uge 1

Han 1, uge 1,

To uger gamle

Uge 2 er gået stille og roligt med at spise, sove og vokse, både for Hatla og hvalpene. Hatla spiser mere og mere i takt med at hvalpene bliver mere forslugne. Her sidst på ugen er hvalpenes øjne så småt begyndt at vise sig, og det giver lidt mere liv i kassen, de begynder også at gø og knurrer lidt. Hatla vil ikke gå glip af de daglige gåture i skoven, så dem er hun med stor fornøjelse med på. Og så er det hjem til kassen og passe de små.

Tæve 1, uge 2

Tæve 2, uge 2

Han 1, uge 2
Dejligt trygt at slå mave i mors mavepels

Uge 3

Her i ugen op imod de 3 uger er der kommet meget mere liv i kassen. Alle er begyndt at tage de første usikre skridt. Hvalpenes øjne begynder at kunne bruges til noget nu og omkring 18. dagen begyndte de at vise interesse for det der sker uden for kassen, og ved 20. dagen begyndte de at kravle ud af kassen. De er stadig meget usikre på benene, og de er kun ude ganske kort tid før de falder om og sover igen mætte af indtryk. Så må de bæres tilbage i den varme kasse. Hvalpene synes også mor Hatlas mad er meget spænende. De smager lidt på det, men det er stadig hjemmebarens mælk der er i højeste kurs. Ørene er også pludselig begyndt at vokse og blive lange.

Tæve 1, uge 3

Tæve 2, uge 3

Han 1, uge 3
Hatla vasker den store dreng efter spisetid
Kigger ud på verden

Uge 4

Hvalpene kommer nu ud af hvalpekassen ved egen hjælp, og vil helst være uden for kassen. Derfor har de fået en kasse ved siden af hvor de lettere selv kan komme ind og ud.
De er så småt begyndt at udforske køkkenet og de tunneller og huler der er rundt omkring. Hatla er begyndt at acceptere at vores andre hunde er i nærheden af hvalpene.

Jeg bærer hvalpene uden for på gårdspladsen og i haven hvor de er meget nysgerrige og udforsker alt det nye. Men der skal ikke mange minutter til før de er mætte af oplevelser, og lige må tage en på øjet, så de kan lade op til flere nye indtryk. Når de kommer ind igen går der flere timer før de er klar igen. Gamle Safri nyder alle de besøgende der kommer til hvalpene.

Tæve 1, uge 4

Tæve 2, uge 4

Han 1, uge 4
Tante Safri hjælper med at holde mandtal
Safri benytter sig af at kunne få kæl og klap af dem der kommer og besøger hvalpe
Mor Hatla tager et velfortjent hvil
Lilla tæve lader op sammen med mor
Hele familien hjælper med at holde styr på hvalpene
Grøn tæve på legepladsen
Frøken Grøn undersøger den nye store verden
Det er godt at have proviant med når man er på langfart

Uge 5

Hvalpene kommer nu omkring i hele huset. De løber selv ud og ind. Det gør også, at når dørene står åbne, så jeg skal hele tiden holde øje med om de lægger sig til at sove uden for, hvor de kan blive kolde. Men det er spændende at følge dem, og se hvordan de griber det an, når de går på opdagelse på egen pote. Alle 4 voksne hunde deltager i rollen som støttepædagoger og legetanter, så hvalpene er rigeligt beskæftiget.

Hvalpene begynder at tage godt fra når der bliver serveret mad, og det suppleres med rigelige mængder af god Hatla mælk.

Tæve 1, uge 5

Tæve 2, uge 5

Han 1, uge 5
På langtur ud i den store verden med gamle Safri
Måttedræberne
Han blå på tur på gårdspladsen
Ebony tjekker at alt er som det skal være
Blå hygger i boldkassen
Blå han i boldkassen
Blomst i fare

Uge 7

I ugerne der er gået er der igen sket meget. De bevæger sig trygt rundt i hele huset og de er også over alt i haven og på gårdspladsen. De er også begyndt at gå i haven på egen pote, og finder selv hjem igen, når de skal slappe af. Den kunstige rævegrav der ligger ude i haven er også blevet indtaget, og mange timer går med at lege og sove ved den.

Vi har startet biltræningen. Hatla og hvalpene kører til forskellige steder, hvor de kommer ud og undersøger det nye sted. Vi har mest gjort det i ture til mark eller skov, og hvalpene elsker at komme ud og se nye ting sammen med mor.

Hvalpene spiser stort set det samme som de voksne hunde nu, og det daglige indslag med kødben er i høj kurs. En stor fordel for mig og de andre hunde er, at hvalpene ikke bider og gnaver så meget i forbudte ting. Hatla overvåger, at de andre voksne ikke kommer og tager hvalpenes kødben. Hatla er også begyndt at lære hvalpene, hvornår man må tage andres kødben og hvornår man ikke må.

 

Tæve 1, uge 7

Tæve 2, uge 7

Han 1, uge 7

 

Tæve 1, uge 7

Tæve 2, uge 7

Han 1, uge 7

 

Bil-træning

Ud på nye eventyr

 

Ben-fest

Uge 8

Det har været en travl uge for os alle. Hvalpene er nu klar til rigtig mange ting. De har været med ude at køre de fleste dage. De har været på besøg i fremmede huse og haver, har været i skoven, har været hos dyrlæge og blive tjekket og vaccineret. Hos dyrlægen var der en agility bane de fik lov til at undersøge sammen med mor. Det største hit var at ræse i tunnellerne. Hvalpene har også været præsenteret for vildtdele og blod, og så har de fået nogle små spor med det. Det synes de er super sjovt.

De er blevet hvalpetestet, så hvalpekøberne får en aktuel beskrivelse af deres hvalp, og hvad de skal lægge vægt på i den første tid med det nye familiemedlem. Og som det sidste er de blevet chippet. 8 uger gamle er JOY og JINGEL J flyttet til deres nye familier, og tilbage er JANIS som skal forblive en del af vores hunde familie.

Tæve 1, uge 8 – Joy

Tæve 2, uge 8 – Janis

Han 1, uge 8 – Jingle
Søstrene lægger arm, hvem er stærkest….
JOY og JANIS har været på inspektionstur på gårdspladsen
JANIS holder pause i solen
Hvalpene leger og hygger med børnene inden JOY skal flytte
Der er ikke bedre legetøj end langt hår
8 uger, søskende er flyttet, og Janis er med på gåtur. Gamle Safri fører an

J-kuldstræf

J-kuldet mødtes da hvalpene var 3½ måneder gamle hos Joy og familie. Vi havde en alle en hyggelig eftermiddag på trods af regnvejret.

Joy
Joy og Jingle J
Janis
Hvalpene og mor Hatla
Gruppebillede med ejere
Søsterskabet mellem Joy og Janis fornægter sig ikke
Joy og Janis på farten
Janis og Joy. Vores pind
Janis og Joy. som søstre vi dele….
Janis og Joy leger