Hatlas kuld 2019

Hatla og jeg har besøgt Tranevangs NL Zaccustax i Norge

Forældrene i detaljer

 

Navn: Tranevangs NL Zaccustax
Født: 02.05.2014
Seneste øjenstatus: 17.11.2017 intet påvist
Rygstatus: K2
Opdrætter: Lise-Lotte og Horst Schulz
Stamtavle: Zacc’s stamtavle
Prøver:

Blodsporprøve Norsk Vildtspor Champion.
Udstilling:Norsk og Dansk udstillingschampion

Ønsker du yderligere oplysninger om Zacc kan du se yderligere på www.dachsexpressen.com

  hatla012

 

Navn:  Gribsholt’s Hatla
Født: 22.07.2012
Seneste øjenstatus: 07.02.2019 intet påvist.
Rygstatus: K2
Opdrætter: Kirstin og Per Sørensen, Kennel Gribsholt
Stamtavle: Hatlas stamtavle
Prøver:
Sporprøve 3 timer 600 m. 1. pr.
Gravprøve 1. pr.
Sporprøve 20 timer 600 meter 1. pr.
Udstilling: Excelent CK plac. 4.

28. juni 2019

Sidst på eftermiddagen gik fødslen i gang og ud på aftenen havde Hatla født 4 hvalpe. Det blev til 2 hanner og 2 tæver. De er utrolig ens denne gang, tæverne vejer begge 255 gram og hannerne begge 290 gram. Alle stærke og hurtige til patten. Som det ses af billedet er de meget ens og meget synkrone i deres døgnrytme.

3 dage gamle

To uger gamle

De 2 første uger er gået helt efter planen. Hatla spiser godt og hjemmebaren er snart oppe på fuld ydelse. Det ses tydeligt på hvalpene. Der er totalt ro i kassen. Alle 4 hvalpe spiser og sover stadig på bedste vis, hvilket tydeligt ses på vægtkurven, hvor de alle ligger over middel.

14 dage gamle

Tre uger gamle

Alle hvalpene vokser stadig fint, og de begynde dag for dag at bevæge sig mere rundt i kassen, for til sidst at begynde at følge med i omverdenen fra kassens indgang. I løbet af 2 dage har alle hvalpe forceret kassens kant, og er begyndt at bevæge sig ud på gulvet lige uden for.

Ret hurtigt efter de kom ud af kassen fravalgte de den til fordel for en almindelig hundeseng. Så kassen blev sat væk. Hvalpene er også begyndt at interessere sig for mors mad, som de nysgerrigt prøvesmager.

Fire uger gamle

I ugens løb er hvalpene blevet mere sikre på benene. De kommer sikkert rundt i kassens nærhed, med små udflugter rundt i køkkenet. De har været på terrassen om aftenen. Det har været for varmt for dem med 30 grader i dagtimerne. Deres aktionsradius udvides for hver gang de kommer ud, og de kan selv finde ind i huset og ud i haven igen.