Cilles kuld juli 2012

Søndag den 22. juli 2012, fik Cille 5 hvalpe. 1 han og 4 tæver
Cille er datter af Lucca og er ejet af Tobias og Janette.
De tilbød os at vi kunne låne Cille sommeren 2012, så hun kunne få et kuld hvalpe her hos os. Vi er meget taknemmelige for at de har udvist os den store tillid at vi fik lov til at have hende og hendes fantastiske hvalpe i vores familie sommeren over.

Cille er en utrolig dejlig hund, med et glad og åbent sind. Hun flyttede ind hos os og vores hunde uden problemer, og hun deltog fra dag 1 af i dagenes aktiviteter på lige fod med vores egne hunde.

Forældrene i detaljer

Classic2
Hesselvang’s Classic DKCH(S), DKBRCH(G),
INTCH, KLBCH, WUTCH, DKV10, DEVDHCH
Ejerens beskrivelse af ham: Classic har et fantastisk temperament, og har en super kombination af gode jagtegenskaber og herligt eksteriør.
Rygstatus: K2
Øjenlyst: 29.08. 2011 uden anmærkningerØnsker du yderligere oplysninger om Hesselvang’s Classic så kan du kontakte Hanne Vilberg på + 45 20272177 eller på hanne.vilberg@gmail.com
Cille3
Navn: Gribsholt’s Excotic Cille
Født: 20.08. 2006
Seneste øjenstatus: 01.12. 2011 intet påvist
Rygstatus: fotograferet uden for optimal alder.
Opdrætter: Kirstin og Per Sørensen, Kennel Gribsholt
Stamtavle: Cilles stamtavle
Prøver: Sporprøve 3 timer 600 meter 1. præmie
Udstilling: Exc plac 1. 2BTK CERT

Hvalpenes navne:
Gribsholt’s Harley Blå (Harley)
Gribsholt’s Hippie Rød (Luna)
Gribsholt’s Havanna Gul (Liva)
Gribsholt’s Hope Violet (Vibe)
Gribsholt’s Hatla Grøn (Hatla)
( ) = kaldenavn

Se Kuldets stamtavle her i PDF

Du vil her kunne følge hvad der sker med kuldet:

CilleHvalpe1

Efter en urolig nat fik Cille søndag den 22. juli 5 hvalpe som fordeler sig på 1 han og 4 tæver. Fødslen gik dejlig let, og hun passer dem med stor omhu. Dejligt at der nu atter er hvalpe liv i køkkenet, vi glæder os de kommende måneder.

Uge 1

HanUge1
Han, uge 1

Taeve1Uge1
Tæve 1, uge 1

Tæve 2, uge 1
Tæve 2, uge 1

Tæve 3, uge 1
Tæve 3, uge 1

Tæve 4, uge 1
Tæve 4, uge 1

Nu er hvalpene blevet godt en uge gamle. Og som det ses af billederne ligner de stadig hinanden meget. Jeg vil ca. en gang om ugen sætte et billede af hver enkelt hvalp på så man kan følge dem hver især. Lige nu sker der ikke så meget andet end at de spiser, sover og vokser. Mor Cille passer dem med stor omhu, men er dog begyndt at tage nogle få pauser fra hvalpene på 3 – 5 min., hvor hun lige skal have tjek på hvad hun går glip af ude i haven. De ser meget mørke ud nu, men de bliver alle røde som deres forældre.

Uge 2

Han, uge 2
Han, uge 2

Tæve 1, uge 2
Tæve 1, uge 2

Tæve 2, uge 2
Tæve 2, uge 2

Tæve 3, uge 2
Tæve 3, uge 2

Tæve 4, uge 2
Tæve 4, uge 2

Annette Lundsteen med Cille
Annette Lundsteen med Cille

Kuldet bliver fulgt tæt af Annette Lundsteen.

Annette er ved at uddanne sig til adfærdsbehandler hos Irene Jarnved. Annette skal som led i hendes uddannelse følge et kuld hvalpe tæt, og lave en beskrivelse af hver enkelt hvalp, samt af kuldet som helhed, både skriftligt og med video dokumentation. Så hvalpene er allerede små filmstjerner. Annette og jeg har talt om at klippe en lille film sammen om hvalpene, som så kan følge hver enkelt hvalp når den flytter til sin nye familie.

Annette har været her flere gange inden hvalpene blev født, så Cille kunne lære hende at kende og være tryg ved at Annette var ved hvalpekassen fra starten af. Som det ses af billedet er Annette og Cille blevet de bedste venner.

I hvalpekassen sker der ikke så meget andet end at de sover og spiser, men fra næste uge af bliver der straks meget mere liv og lyd i køkkenet.

Uge 3

Han, uge 3 - Blå
Han, uge 3 – Blå

Tæve 1, uge 3 - Rød
Tæve 1, uge 3 – Rød

Tæve 2, uge 3 - Gul
Tæve 2, uge 3 – Gul

Tæve 3, uge 3
Tæve 3, uge 3 – Grøn

Tæve 4, uge 3 - Violet
Tæve 4, uge 3 – Violet

Fra nu af får hver enkelt hvalp sin egen farve halsbånd, så det bliver lettere at følge dem på billederne. Tæve 1 er rød, Tæve 2 er gul, Han er blå, Tæve 3 er grøn og Tæve 4 er voilet.

Cille med hvalpe

De sidste par dage er der sket rigtig meget. Hvalpene er begyndt at gå rundt og vil meget gerne ud af kassen. Så de kommer ud på gulvet lige foran hvalpekassen, hvor de med stor interesse undersøger alt inden for de nærmeste par meter. Alt bliver selvfølgelig overvåget nøje af mor Cille. Når de er ude af kassen får de også tilbudt lidt mad fra en tallerken, og det er et stort hit. Ikke at de spiser så meget af det, men det er sjovt at gå rundt i det. Så Cille har et større rengøringsarbejde, når de er færdige med det. Hvalpene er kun aktive nogle få minutter efter de har spist, og derefter lægger de sig i en klump og sover et par timer igen.

Uge 4

Han, uge 4 - Blå
Han, uge 4 – Blå

Tæve 1, uge 4 - Rød
Tæve 1, uge 4 – Rød

Tæve 2, uge 4 - Gul
Tæve 2, uge 4 – Gul

Tæve 3, uge 4 - Grøn
Tæve 3, uge 4 – Grøn

Tæve 4, uge 4 - Violet
Tæve 4, uge 4 – Violet

HvalpeBen

Der er sket rigtig meget i denne uge. Alle hvalpe går nu sikkert ud og ind af hvalpekassen, og rundt i køkkenet. De er begyndt at lege med hinanden og mor, dog stadig på usikre ben.

Når Cille er færdig med sit aftensmad ben, er det et stort hit at få lov til at gnave og undersøge benet.

Sidst på ugen har hvalpene været på små ture ude i haven. De er ikke så omkringfarende endnu, men terrassen og den nærmeste del af græsplænen er undersøgt.

Han, uge 5 - Blå
Han, uge 5 – Blå

Tæve 1, uge 5 - Rød
Tæve 1, uge 5 – Rød

Tæve 2, uge 5 - Gul
Tæve 2, uge 5 – Gul

Tæve 3, uge 5 - Grøn
Tæve 3, uge 5 – Grøn

Tæve 4, uge 5 - Violet
Tæve 4, uge 5 – Violet

Classic efter besøg
Classic efter besøg

HvalpeRampe

Hvalpene er nu blevet 5 uger gamle. De er blevet langt mere sikre på deres små ben, og er begyndt at myldre rundt i huset. De er også på opdagelse på gårdspladsen, i et hvert tilfælde lige i nærheden af trappen og deres rampe. Rampen har de brugt meget tid på at lege på og under. De har haft besøg af far Classic som lige skulle undersøge hvad det var for nogle små uldtotter der løb rundt.

Uge 6

Han, uge 6 - Blå
Han, uge 6 – Blå

Tæve 1, uge 6 - Rød
Tæve 1, uge 6 – Rød

Tæve 2, uge 6 - Gul
Tæve 2, uge 6 – Gul

Tæve 3, uge 6 - Grøn
Tæve 3, uge 6 – Grøn

Tæve 4, uge 6 - Violet
Tæve 4, uge 6 – Violet

Giraf nedlagt
Giraf nedlagt

HvalpeBilHvalpene er nu blevet 6 uger, og der er sket en stor udvikling den sidste uges tid. De følger ikke længere søskende flokken rundt hele tiden, men følger lige så tit en af de voksne ud på opdagelse i den store verden. Eller også så tager de på langtur alene ud i haven. Så det kan være lidt af en opgave at holde mandtal på dem. Sidste nye påfund er at grave huller sammen med mor og tanterne i skvalderkål urskoven, eller bare lege i de huller der er i forvejen.

De er også begyndt på deres biltræning, det er spændende med alle de nye dufte og hyggeligt når hjemmebaren er med.

Man kan jo blive overmandet af træthed efter sådan at have nedlagt en giraf.

Uge 6

Han, uge 7 - Blå
Han, uge 7 – Blå

Tæve 1, uge 7 - Rød
Tæve 1, uge 7 – Rød

Tæve 2, uge 7 - Gul
Tæve 2, uge 7 – Gul

Tæve 3, uge 7 - Grøn
Tæve 3, uge 7 – Grøn

Tæve 4, uge 7 - Violet
Tæve 4, uge 7 – Violet

Et lille kys
Et lille kys

Tiden flyver af sted og hvalpene er blevet 7 uger. Jeg synes det var i sidste uge de stadig var i hvalpekassen som små og hjælpeløse væsner. Ugen er gået med at køre små ture i bilen ud til nye spændende steder, hvor de små nyder at undersøge alt det nye. De har blandt andet været i skoven og flere gange på stub og frø græsmarker. Der kan de små lege, og lære at holde sig til så man ikke bliver væk.

Vi har i ugens løb også haft besøg af Sanne Andersen med hendes lille ny Flat hvalp Ashley. De små røde dyr tog det i stiv arm sådan at få besøg af noget der er anderledes end dem de bor sammen med. Det er så sundt at se hvad verden også rummer.

I ugens løb er hvalpene også blevet introduceret for blod og skind, et meget spændende emne i livets skole, bestemt et af de gode og populære fag.

Her sidst på ugen er hvalpene også begyndt at komme med mig eller Annette ud på mini ture på egen pote, så de kan vænne sig langsomt til livet uden alle søskende. De af dem som har fået ny familie skal jo meget snart til at vænne sig til den nye situation med at måtte klare sig uden støtte fra søskende.

Uge 8

Blå, Harley - 7½ uge
Blå, Harley – 7½ uge

Paller er fantastiske at lege i!
Paller er fantastiske at lege i!

Mille på besøg
Mille på besøg

Mille på besøg
Mille på besøg

Uhmm det smager godt!
Uhmm det smager godt!

Nu nærmer hvalpene sig 8 ugers alderen. Den forgangne uge er gået med mange nye ting. Endnu et møde med en fremmed hund, den 10 år gammel labradortæve Mille. Mille synes bare at de er SÅ søde de små, og vi har aftalt at Mille kommer på visit nogle timer en gang imellem.

Onsdag kom Annette og testede hvalpene som led i hendes uddannelse. Alle hvalpene var interesserede og synes det var en sjov dag med masser at nye lege som de aktivt tog del i. Så der var dejligt roligt om aftenen. Som Annette udtrykker det, at set med adfærdsbehandler brillerne på, så er det et kedeligt kuld, alle er helt normale og velfungerende. Fredag var store tjek dag. Turen gik til dyrlægen hvor alle hvalpe blev gennemgået og fik en udtalelse, samt blev vaccineret og chippet. Der ud over er der næsten dagligt køreture bl.a. til fremmede haver og huse, lydtilvænning med bl.a. hundeprop pistol og heksehyl; og selvfølgelig alle de ting som sker i hverdagen, så som køkkenmaskiner, støvsuger og plæneklipper.

Uge 9

Han, uge 9 - Blå
Han, uge 9 – Blå

Tæve 1, uge 9 - Rød
Tæve 1, uge 9 – Rød

Tæve 2, uge 9 - Gul
Tæve 2, uge 9 – Gul

Tæve 3, uge 9 - Grøn
Tæve 3, uge 9 – Grøn

Tæve 4, uge 9 - Violet
Tæve 4, uge 9 – Violet

Rød på egne poter
Rød på egne poter

Blomst

Hvalpene bliver 9 uger denne weekend. Ugen er gået med meget tid på ”ud på egen pote” ture, samt endnu flere ture i bil. Vi har bl.a. besøgt Tove og hendes korthårede gravhunde i Jyderup.

Fredag blev Harley hentet af sin nye familie. Han skal bo sammen med en anden langhåret hanhund på 10 år på en lille landejendom i Himmerland. De har været og besøge ham flere gange, og nu blev det så tid til at han kunne komme med dem hjem.

Uge 10

Tæve 1, uge 10 - Rød
Tæve 1, uge 10 – Rød

Tæve 2, uge 10 - Gul
Tæve 2, uge 10 – Gul

Tæve 3, uge 10 - Grøn
Tæve 3, uge 10 – Grøn

Tæve 4, uge 10 - Violet
Tæve 4, uge 10 – Violet

På besøg hos Ronja
På besøg hos Ronja

Aske og Harley putter
Aske og Harley putter

HoenseJagt

Harley flyttede som tidligere skrevet sidste weekend. Turen til det Nordjyske gik fint, og vi har siden hørt deroppe fra, at det går over al forventning. Aske som er Harleys nye sambo, tager det at få et nyt familiemedlem med ophøjet ro, og har allerede inden ugen er omme taget den lille ny til sig.

Først på ugen flyttede mor Cille hjem til sin familie i Sorø igen. Vi forstår godt de har savnet hende, for hun er en fantastisk dejlig hund at bo sammen med. Vi takker endnu engang for at de har ladet os få denne fantastiske mulighed. Sorø er heldigvis dejlig tæt på, så vi kan se hende tit.

Hvalpene virker ikke til at have registreret at hun er væk fra flokken. De 3 tøser i familien gør en fin indsats som legetanter og støttepædagoger. Om end den gamle Lucca en engang i mellem tager en pause på sofaen. I tirsdags startede de små til hvalpeleg, dvs. de er for små til at lege med de store endnu, men de har stor glæde af at se de andre hvalpe, og udforske et nyt sted i en hegning for sig selv.

Fredag var vi på besøg hos Malene for at se på høns og udforske stalden. Mormor Lucca sagde, at de var spændende de høns, og vupti så synes alle hvalpene også at det var det bedste i verden. Dejligt at have en gammel hund med en masse livserfaring til at støtte hvalpene, når de møder nye ting.

Lørdag var vi på besøg hos Welsh Spaniel tante Ronja, det tog alle i stiv arm. Dejligt med endnu en ny have og et nyt hus at besøge.

Uge 12

Tæve 3, uge 12 - Grøn
Tæve 3, uge 12 – Grøn

Tæve 4, uge 12 - Violet
Tæve 4, uge 12 – Violet

På tur på Ringsted Station
På tur på Ringsted Station

Rim i græsset
Rim i græsset

RingstedStation

 

Siden sidste gang jeg skrev, er der sket en masse.

For en uge siden flyttede Røde til sin nye familie i Vanløse, hun har fået Kalde navnet Luna. Vi har hørt fra Lunas familie at det går fint, og at katten har lidt udfordringer med det nye familiemedlem. Men mon ikke de kommer over ens, som tiden skrider fremad.

I mandags flyttede Gule ind hos sin faster Cassandra og hendes familie i Nordsjælland. Gule har fået kaldenavnet Liva. Vi har hørt at alt forløber planmæssigt, der gås på opdagelse sammen med Cassandra i det høje græs på hestefolden, der puttes i tæpperne der er taget med ud i folden til når græsset bliver for vådt, der spises og der soves igennem hele natten. Så det må siges at være en fin start på Livas nye liv.

Så nu er der blevet noget mere stille i huset. Lilla håber stadig på snart at finde sig en ny familie. Sidste weekend var Cille og jeg til sporprøve hos DGK – Nordsjælland, Det var en dejlig dag, med godt sporvejr, fugtigt og stille vejr. Der var som altid når man kommer hos nordsjællandsudvalget, god stemning på pladsen. Cille klarede sig flot igennem sporet, og fik sig en velfortjent 1. præmie for indsatsen. Vi havde den store fornøjelse at blive dømt af Mirjam Hoogeveen som havde sin debut som vildtspordommer denne dag.

I denne uge kom dette efterårs første frost, det var godt nok noget sjovt noget at gå i det stive græs. Alle hundene har været hos dyrlægen torsdag, hvalpene for at få deres 2. vaccination og de voksne til det årlige sundhedstjek og vaccination.

Fredag var vi en tur på Ringsted station sammen med Tove og Naja. Der fik hvalpene og Toves unge hund Bailey, en masse nye indtryk i selskab med de ”gamle”. Der var busser, tog og cykler, masser af mennesker som havde tasker og kufferter med, og alt dette blev krydret med masser af lækre pølser og lignende til de små maver.

Uge 13

Mandag fik Violet tæve sig en ny familie, hun fik straks navnet Vibe.
Hun skal bo sammen med mormor Luccas bror Luffe og hele hans hunde og menneske familie. Turen hjem gik fint har vi hørt, og Vibe har en dejlig hundefamilie og alt det legetøj en gravbassehvalp kan ønske sig.

VibeLeg

Hatla har nu boet alene uden søskende en uge, og er ved at vænne sig til at der ikke længere er søskende at lege med. Vi har været så heldige at der starter et hvalpehold hos Lorup Hundecenter ved Sorø. Så Hatla er begyndt i 1. klasse, og hun har lige som sine klassekammerater svært ved at koncentrere sig ret længe af gangen. De vil alle meget hellere give den gas med leg. Der er mange små hunde på holdet, så de leger fint sammen. Her lidt billeder af 1. klasse.

Hvalpetræning
Hvalpetræning

Hvalpetræning
Hvalpetræning

Hvalpetræning
Hvalpetræning