Sundhed

En gravhund er en sund og stærk hund, som er blandt de racer, der gennemsnitligt har den længste levetid.

Og for at den kan vedblive at være dette, er det vigtigt for os at vi undersøger så meget som det er os muligt om forældredyrene, inden vi sætter et kuld hvalpe i verden.

Dansk Gravhundeklub har gennem tiden været med i mange sundhedsrelaterede projekter, som har til formål at understøtte opdrætternes arbejde med at avle sunde hunde.
Der findes visse sygdomme, som er arvelige, -akkurat ligesom hos mennesker.

Øjensygdomme
Da man har en ganske underbygget viden om, at der findes øjensygdomme, som er arvelige, kan man ved øjenlysninger konstatere, om hunden er fri for disse.

For fortsat at bevare gravhunden som en sund og rask race, anbefaler Dansk Gravhundeklub, at man lader avlshundene øjenlyse inden de sættes i avl.

For yderligere information om øjensygdomme kan vi henvise til www.oejendyrlaegen.dk

Diskusprolaps
Ved at købe en hvalp efter rygundersøgte forældre som har et lavt K-tal, er du som hvalpekøber med til at sikre dig, at sandsynligheden for at din nye hund senere i livet får en prolaps er lavere.

Hos lavbenede racer ligesom gravhunden en risiko for, at der kan opstå forkalkninger i rygsøjlen, som på et tidspunkt kan føre til diskusprolaps. Dette har man en vis mulighed for at undgå, da der er forsket en hel del på dette område, og for nuværende kan man ved rygrøntgen hos specielt uddannede dyrlæger få undersøgt, om hunden er disponeret.
Der er også forskning i, om man ved DNA-test kan frasortere de hunde i avlen, som kan være anlægsbærere.

Mental sundhed
Vi lægger vægt på at de hunde vi vælger at lade indgå i avl er mentalt sunde og velfungerende glade hunde som uden problemer kan være en del af en aktiv families hverdag.

Generel sundhed
Vi lægger vægt på at de hunde vi bruger i avl er generelt sunde, dvs. ingen allergier, fordøjelses problemer eller lign.